Asiakascase

Dragonbox

DragonBox Koulu on palkittu opetuksellisia mobiilipelejä tekevä peliyritys, joka esittelee uudenlaista, innostavaa ja osallistavaa matematiikan oppimispakettia. Kokonaisuudesta löytyy pelillisiä digityökaluja, fyysisiä konkreettisia työkaluja ja painettuja tehtäväkirjoja sekä matematiikkatarinoita. Oppimisprosessiin pääsee tutkivan ja reflektoivan toiminnan kautta.
Uuden palvelun tuominen tietoisuuteen
DragonBox Koulu on täysin uusi tapa oppia ja opettaa matematiikkaa, joka haastaa Suomessa vallalla olevat metodit. Uuden palvelun ongelmana on aina saada jalansijaa vakiintuneiden tapojen ja käsitysten rinnalla, joten oikean kohderyhmän tunnistaminen on olennaista paitsi hyväksynnän saamisen, myös markkinoinnin taloudellisen tehokkuuden puolesta.
Tunne itsesi niin tunnet asiakkaasi
Määritimme yhdessä asiakkaan kanssa heille merkityksellisimmät kohderyhmät, jotka tässä tapauksessa olivat nuorehkoja 1. ja 2. luokan opettajia. Koska näin yksityiskohtaista tietoa harva jakaa itsestään sosiaalisessa mediassa, tuli meidän luottaa aiempaan pioneerityöhön ja kohdentaa kampanja DragonBoxiin jo tutustuneisiin ja sivustolla käyneisiin henkilöihin. Porkkanana toimi ennakkotilaajien Early Bird -tarjous, jonka kampanja-aika oli ennalta määrätty. Luotimme siis perinteiseen näe-koe-toimi -ketjuun, joista ensimmäinen vaihe oli jo kenttätyöllä suoritettu. Meidän tehtäväksemme jäi palauttaa DragonBox Koulu loppuasiakkaiden mieleen ja saada heidät tarttumaan toimeen.
Kohdenna, kohdenna, kohdenna
Sivustolle oli asennettu Facebook-pikseli, joka mahdollisti kävijöiden tunnistamisen ja kampanjan mainoksen kohdentamisen juuri heille. Sivustolla aikanaan vierailleet (ja näin ollen kiinnostuksensa osoittaneet) henkilöt saivat siis Facebookia selatessaan verkkokalvoilleen DragonBox Koulun mainoksen, jossa muistutettiin Early Bird -tarjouksen kampanja-ajasta, sekä mahdollisuudesta hyödyntää edullisempi tutustumistarjous klikkaamalla mainosta ja siirtymällä suoraan DragonBox Koulun sivuille täyttämään tilauskaavake.
Aivan, nyt ymmärrän. Onnistuitteko?
Sivuston vierailijamäärä kasvoi selvästi kampanja-aikana ja palanneiden kävijöiden osuus oli miltei puolet sivustolla kävijöistä. Somen kautta sivustolle kulkeutui puolestaan neljännes kaikista kävijöistä. Lopullinen konversioprosentti, eli suoraan somelinkin kautta tilauksen tehneiden osuus oli uudelleenkohdennuksen jälkeen 209% suurempi kuin vertailun vuoksi B2B- ja koulutusalan keskimääräinen konversio. Myös Google-haun kautta tilaussivulle tiensä löytäneiden määrä kasvoi, joten kohdennetulla mainoksella muistuttaminen palautti palvelun asiakkaiden mieleen ja johti haluttuun toimintaan.
Mitattavuus ohjaa toimintaa
Ilman analytiikkaa tulokset olisivat olleet toki havaittavissa, mutta niistä olisi ollut vaikea vetää johtopäätöksiä. Sekä sivuston että (tässä tapauksessa) Facebookin analytiikka osoittivat, että kohdentaminen tapahtui juuri oikealle kohderyhmälle ja kampanja pohjusti myös tulevaa tekemistä, sillä palvelu palautettiin myös niiden käyttäjien mieliin, jotka eivät tilausnappia tällä kertaa painaneetkaan. Looginen jatkumo olisi kohdentaa seuraava kampanja juuri heille, sekä mahdollisesti myös lookalike-ryhmille, tuotteesta, tavoitteesta ja kampanjasta riippuen. Statistiikan valossa seuraavia päätöksiä ei tarvitse tehdä umpimähkään, vaan ne ovat perusteltavissa ja kohderyhmän ostopolulle siivilöityy jälleen otollisin asiakasryhmä.