Esittelyssä: kolme parasta työkalua laskeutumissivujen tekemiseen

Laskeutumissivustot toimivat lähes jokaisen markkinointikampanjan peruskivenä. Liikenne ohjataan kohdennetulle sivulle jossa kävijä pyritään saamaan tekemään haluttu toimenpide. Ilman laskeutumissivustoja kävijä ei tiedä mitä tehdä seuraavaksi. Mistä ostan? Mistä rekisteröidyn? Mistä löydän juuri sen asian mitä juuri klikkasin? Ohjaa siis kävijä tekemään haluttu asia (CTA) ja kehitä samalla markkinointiasi rakentamalla oikeasti konvertoivia laskeutumissivuja. Tässä artikkelissa esitellään (meidän mielestä) kolme parasta työkalua laskeutumissivujen tekemiseen.

Ohjaamalla kaikki hakukoneoptimoinnin, maksetun markkinoinnin tai liidimagneettien kautta tuotettu liikenne etusivullesi ei välttämättä aina palvele kampanjan tarkoitusta. Laskeutumissivustot rakennetaan aina tiettyyn tarpeeseen ja optimoidaan konvertoimaan kävijästä asiakas. 

Laskeutumissivustojen toteuttaminen voi olla aluksi hankalaa jos taustalta ei löydy verkkodesignin tai CMS-järjestelmien kokemusta. Ne eivät siis välttämättä ole jokaiselle se yksinkertaisin asia rakentaa. Usein verkkosivuston CMS pystyy toteuttamaan vain tietyn osan laskeutumissivustosta ja toteutus jää harmittavan usein hiukan puujalkaiseksi. Erityisesti jos sinun tulee rakentaa erilaisia laskeutumissivustoja eri hakusanoille, tavoitteille, segmenteille jne., kokeilehan ottaa ja rakentaa hiljaisena hetkenä kymmenen (tai vaikka viisikymmentä) hiukan eri segmenteille kohdennettua laskeutumissivustoa WordPressillä, Wixillä, Drupalilla tai Squarespacella. Vaikka homma onnistuisikin suhteellisen näppärästi, eri kampanjoiden koordinointi ja kymmenien eri alasivujen päivitys ja optimointi vie käytännössä yhden työntekijän koko työajan.

Mikä siis avuksi?

Tarvitset laskeutumissivustotyökalun jolla pystyt rakentamaan eri iteraatioita samasta sivusta ja kampanjasta. Modernit työkalut eivät välttämättä edes vaadi useiden sivujen rakentamista, vaan pystyt dynaamisella sijoittelulla vaikuttamaan kävijän näkemään sisältöön saman alasivun kautta. 

Modernilla laskeutumissivustotyökalulla satojenkaan kampanjasivujen pyörittäminen yhden henkilön työpanoksella ei ole mahdotonta ja aikaa jää myös muuhun. 

Tässä Várrin mielestä kolme parasta työkalua laskeutumissivujen tekemiseen. Vaihtoehtojahan löytyy ihan älytön määrä, mutta tässä meidän kolme suosikkiamme.

Landingi

Landingi on yksi johtavista ja käytetyimmistä laskeutumissivustotyökaluista – johtuen ehkä suhteellisen maltillisesta hinnoittelusta ja helppokäyttöisyydestä. Landingista löytyy valmiit integraatiot yleisimpiin kolmansiin järjestelmiin. Toisin sanoen, custom-työtä integraatioiden tekemisessä ei useimmiten vaadita. Esimerkkinä valmiit integraatiot mm. Mailchimpiin, ActiveCampaigniin, Googlen markkinointipalveluihin, Facebookin markkinointipalveluihin, HotJariin, Pipedriveen, Salesforceen, Shopifyyn jne. löytyvät valmiina.

Landingista löytyy jättimäinen määrä integraatioita

Landingista löytyy myös jättimäinen valikoima valmiita, testattuja ja ammattilaisten rakentamia pohjia joiden päälle rakentaa omat laskeutumissivut. Tämän lisäksi Landingilla voit testata laskeutumissivusi puhki A/B/X-testauksella.

Valitse valmis teema, tuo teille tehty teema ulkopuolelta tai tilaa laskeutumissivuston teema Landingin suunnittelijoilta.

Landingista löytyy melkeinpä kaikki tarvittavat ominaisuudet ja se on erityisen sopiva suuremmille yrityksille tai yrityksille jotka pyörittävät suurta määrää erilaisia laskeutumis- tai kampanjasivuja.

Landingin ilmainen kokeiluversio ei vaadi luottokorttia, joten se on erinomainen alusta myös harjoitella laskeutumissivustojen rakentamisen alkeita!

  1. Rekisteröidy kokeiluversioon.
  2. Lisää tiimisi jäsenet. Jokainen voi tehdä yhtäaikaisesti työtä laskeutumissivujesi parissa.
  3. Lisää haluamasi integraatiot.
  4. Aseta laskeutumissivustollesi tavoite.
  5. Kun olet asettanut tavoitteen, eteesi tuodaan hurja määrä valmiita pohjia joista voit aloittaa laskeutumissivujen rakentamisen. Voit toki aina aloittaa myös tyhjästä.

Loppu onkin kokeilua, testausta, oppimista ja onnistumista.

Landingissa on vielä yksi hyvä puoli. Koska se on niin suosittu, sen käytöstä ja eri ominaisuuksista löytää suuren määrän Youtube opetusvideoita. Tässä muutama:

Leadpages

Leadpagesin ominaisuudet ovat vertaansa vailla. Jos laskisimme pelkästään työkalun tarjoamia ominaisuuksia, Leadpages veisi voiton. Verkkokauppiaalle Leadpagesista löytyy valmiit maksujärjestelmät ja maksujärjestelmäintegraatiot. Kaikki valmiit teemat ovat täysin optimoidut toimimaan mobiililaitteilla ja tableteilla. A/B/X-testaus, drag-n-drop-editori, jne. Leadpagesista löytyy mm. edistykselliset lead capture -ominaisuudet ja exit intent -toiminto joka nostaa poistuvalle kävijälle (hiiren kursori suuntaamassa yläpalkkiin) vielä kerran CTA:n esiin. Jos kuulut siihen porukkaan joka tykkää kokeilla eri ominaisuuksia ja testata maailman tappiin saakka, on Leadpages sinulle erittäin hyvä vaihtoehto. 

Exit intent -toiminnolla voit saada poistumista suunnittelevat vielä harkitsemaan
Leadpagesin käyttöliittymä on erittäin helppo jopa aloittelijalle

Leadpages (kuten monet muutkin alustat) tarjoaa 14 päivän ilmaisen kokeilun, jonka aikana pääset testaamaan ilmaiseksi miten työkalu sopisi sinulle. Leadpages haluaa kuitenkin luottokorttitietosi jotta pääset ilmaiseen kokeiluun. Mikäli et halua jatkaa kahden viikon jälkeen, kannattaa kalenteriin laittaa muistutus palvelun irtisanomisesta. 

Tilin luomisen jälkeen pääset suoraan valitsemaan sopivaa teemaa ja rakentelemaan omaa laskeutumissivustoasi. 

Valmiista teemoista on hyvä aloittaa ja rakentaa omat laskeutumissivut niiden päälle

SEO:n sisälltöjen muokkaaminen, A/B-testausten rakentaminen, sivuston analysointi ja moni muu ominaisuus on helposti käyttöönotettavissa. 

Leadpagesista löytyy yksi muista erottava tekijä, Leadbox. Leadbox-työkalu tuo klikattavat popupit muokattavaksesi. Ei, nämä eivät ole niitä ysäripopuppeja, vaan nopeita ja (Leadpagesin mukaan) jopa 32 % konversioastetta kasvattavia popuppeja. Voit muokata leadboxeja suoraan työkalussa.

Leadboxit luovat perinteisiä lomaketyökaluja saumattomamman käyttäjäkokemuksen.

Leadpagesia suosittelemme pienille ja keskisuurille yrityksille tai verkkokaupoille.

https://www.leadpages.net/

Unbounce

https://unbounce.com

Yksi suosituimmista laskeutumissivustotyökalusta, erityisesti Euroopassa on Unbounce. Unbouncesta löytyy uskomaton määrä samoja ominaisuuksia kuin kalliimmistakin työkaluista. A/B-testaus, drag-n-drop-rakennustyökalu, dynaaminen tekstinsijoittelu, CRM ja sähköpostiohjelmien integraatiot ja niin edelleen. 

Myös Unbouncesta löytyy suuri määrä valmiita pohjia joiden päälle ainakin aloittelijan kannattaa alkaa rakentamaan ensimmäisiä laskeutumissivujaan.

Unbouncen yksi suuri etu on sen oma app market, josta löytyy modernille markkinoijalle lähes kaikki tarvittava.

https://appmarket.unbounce.com

Unbounce tarjoilee Várrin mielestä markkinoiden parhaan hinta-laatusuhteen lasketumissivutyökaluista jos tarkoituksena on käyttää laajasti eri integraatioita. Jos laskeutumissivustot ovat tulossa pienehkölle yritykselle tai yritykselle jolla ei ole tarvetta rakentaa suurta määrää laskeutumissivustoja tai liittää eri järjestelmiä osaksi markkinointi-infrastruktuuria, on Unbounce ehkä turhan monimuotoinen ja kallis työkalu käyttöösi.

Yhteenveto

Laskeutumissivustot eivät ole se osa-alue, johon sopii säästöliekki. Hyvin tehtynä ne ovat ehdottomasti yksi tehokkaimmista digitaalisen markkinoinnin työkaluista ja tuovat massoittain kohdennettua liikennettä ja liidejä myyntikoneeseesi. Miksi maksaisit maltaita kohdennetusta liikenteestä sivuillesi jos tavoite jää hämärän peittoon niin sinulta kuin geneeriselle etusivulle saapuvalta asiakkaaltakin? 

Käytätkö kampanjoita? Kampanjasivustojen rakentaminen oikeasti toimiviksi ilman spesifiä laskeutumissivustotyökalua on tuskallista. Uskokaa pois, on yritetty! Työkalu ei tuo onnea mutta onnen tuo työkalun tuoma helppous suuren alasivumäärän hallinnoimisessa.

Iso osa myös niistä työkaluista, joita tässä listauksessa ei mainittu, tarjoaa ilmaisen tutustumisjakson. Kirjaudu useaan työkaluun, testaa ja etsi itsellesi se toimivin. 

Nopeana yhteenvetona ja suosituksena voisimme todeta, että Landingi tarjoaa mielestämme tästä joukosta parhaan käyttöliittymän ja sitä voikin suositella suurille tai suurta laskeutumis- ja kampanjasivumäärää pyörittävälle yritykselle. Leadpages sopii parhaiten verkkokauppiaalle tai palveluitaan verkossa myyvälle toimijalle. Unbounce on kaikkein laajin ominaisuuksiltaan ja hyvä työkalu kun laskeutumissivustojen liittäminen osaksi koko jättimäistä markkinointi-infraa on tärkeää.

Ville Husa

Ville Husa

Jaa artikkeli