Asiakaspolun keskivaihe: kävijästä asiakas

Aiemmassa blogikirjoituksessamme kerroimme asiakaspolusta ja ostosuppilon suuaukosta, sekä niihin kuuluvista toimenpiteistä. Lupaukset on pidettävä ja nyt jatkammekin sarjaa kertomalla, kuinka sivuston kävijöistä tehdään ostavia asiakkaita.

Rule of 7

Kuulostaako tutulta? Rule of 7 tarkoittaa, että yrityksesi tulee nousta keskimäärin 7 kertaa kohderyhmän tajuntaan, ennen kuin heistä tulee asiakkaitasi. Siksi aikoinaan käytettiin jatkuvaa TV-mainontaa, radiokampanjoita sekä kadunvarsimainontaa brändäyksen työkaluina. Onneksi voimme nykyisin hyödyntää digitaalisia kanavia ja olemme aina asiakkaan taskussa, ihan siinä lompakon vieressä. Jotta sääntö toteutuisi, käytämme ensimmäisessäkin jutussa mainittuja Adwords- ja Facebook-mainoksia esimerkkeinä, koska ne yksinkertaisesti toimivat.

Kohdenna vaihtelevaa sisältöä

Ostosuppilon alussa pyrimme saamaan potentiaaliset asiakkaat vierailemaan sivuilla, jotta heistä saadaan jälki, jota voidaan seurata jatkossa. Vierailu laukaisee Facebook-pikselin, josta saamme oivallisen verikoiran jatkomarkkinointia ajatellen. Seuraavaksi sinun tulee luoda pari mainosta Facebookiin, jonka kohdennat näille henkilöille. Perusta kampanja, kohdenna pikselin havaitsemille verkkosivukävijöille ja ota käyttöön A/B-testaus. Facebookin tuore päivitys mahdollistaa automaattisen A/B-testauksen, jolloin lyhyen testiperiodin jälkeen botti valitsee automaattisesti parhaan konversion aikaansaaneen vaihtoehdon, jota näyttää jatkossakin valitulle kohderyhmälle.

Kohdenna vielä vähän lisää

Bottiin on vaikea olla rakastumatta, sillä se osaa vieläpä kertoa, ketkä eivät ensimmäisellä kierroksella reagoineet mainokseesi. Seuraavaksi luot heille erilaiset mainokset, joilla toivottavasti saadaan haluttu konversio aikaiseksi. He eivät ole vielä aiheuttaneet sinulle kustannuksia, koska eivät ole klikanneet mainostasi. Markkinoinnin yksinkertaisimpia totuuksia on, että tehdäksesi rahaa, sinun täytyy käyttää rahaa.

Hae lisäbuustia Googlen mainospalveluista

Nälkä kasvaa syödessä ja konversiot laskevat, ellet pysy ajan tasalla. Vaikka oletkin nyt lisännyt ostaneiden kävijöiden määrää Facebook-mainonnalla, tulee sinun pyrkiä kasvattamaan ostotiheyttä tai kertaostoksen kokoa. Adwords- (tai display-) mainonta auttaa sinua saamaan haluamasi sivustosisällöt oikeiden ihmisten nähtäville. Jos myyt urheiluvaatteita ja yksi tuotekategoria on pyöräilyhousut, kannattaa sinun tehdä kyseiselle kategorialle oma kampanja. Valitse hakusanat, negatiiviset hakusanat, päiväbudjetti jne. ja ala tavoittelemaan heitä, jotka etsivät itselleen pyöräilyvarusteita. Sivuston pikseli lähtee jälleen rullaamaan ja on helppo tehdä pyöräilykansalle kohdennettua mainontaa vieläkin tarkemmin:

Kävijä käy tutkimassa pyöräilyhousujen valikoimaa, mutta poistuu tekemättä ostosta → kohdenna hänelle Facebookissa pyöräilyhousujen alekampanjamainoksia tai tarjoa alekoodia pyöräilyvarusteisiin!

Kävijä käy ostamassa pyöräilyhousut → hän tuskin tilaa toisia ihan lähiaikoina, mutta ainakin hän harrastaa pyöräilyä, joten kohdenna hänelle pyöräilytakkien, -hanskojen tai -kypärien mainoksia!

Kuinka syvä on syvä pää?

Juuri niin syvä kuin haluat sen olevan. Kohdentaminen ja uudelleenkohdentaminen on erittäin kannattavaa, mutta jossain vaiheessa kannattaa ymmärtää lopettaa. Kun olet saanut asiakkaan palaamaan kauppaasi kerta toisensa jälkeen, olet ajanut hänet jo suppilon viimeiseen, kapeimpaan osaan, jolloin hän on jo kanta-asiakkaasi. Siinä vaiheessa hänestä saa erinomaisen mallikappaleen, jota lähdetään kloonaamaan näköisryhmillä, jolloin ketju lähtee rullaamaan alusta. Siihen puolestaan menemme kolmannessa osiossa, joten seuraa blogiamme!

Ville Husa

Ville Husa

Jaa artikkeli