Paljonko sisältömarkkinointi maksaa?

Take my money

Ja onko yritykselläsi varaa olla tekemättä sisältömarkkinointia?

TikTokin, Instagram Reelsin ja Snapchatin nopeasti sykkivällä aikakaudella puheenaiheena on entistä useammin videosisältöjen merkitys markkinoinnissa. On totta, että etenkin Gen Z -sukupolvi käyttää sosiaalista mediaa hakujen tekemiseen yhä useammin hakukoneiden sijasta, mutta ammatillisesti sisältömarkkinointi on edelleen kuningas. Varsinkin, jos käytettävä kieli on muu kuin englanti tai kiinan kielen eri variantit. Tavoitteellinen sisältömarkkinointi on ajattomampaa, tehokkaampaa, ja ennen kaikkea edullisempaa kuin videosisältöjen tuottaminen ulkoistettuna. Jatka lukemista, sillä avaamme ulkoistetun sisältömarkkinoinnin kustannukset mahdollisimman läpinäkyvästi!

Säännöllinen sisällöntuotanto on tärkein markkinointitoimenpide

Hakukoneet, useimmissa tapauksissa Google, käyttävät uskomattoman monitahoista algoritmia sivustojen järjestelyyn tulossivulle hakutermien perusteella, mutta jotta voisimme keskittyä tärkeimpään, puhumme nyt vain sisältöjen merkityksestä sijoitukseen. Oletetaan, että sivusto on teknisesti käyttäjäystävällinen, tärkeimmät avainsanat esiintyvät otsikkotasolla oikein ja sivuston rakenne on selkeä. Näiden vitaalitoimintojen lisäksi Google arvostaa sisältöjä karkeasti kolmella kriteerillä:

  1. Liittyvätkö sisällöt avainsanoihin, eli yrityksen pääasialliseen toimintaan
  2. Kuinka paljon avainsanoja tukevaa sisältöä sivustolla on
  3. Kuinka usein uutta sisältöä sivustolle luodaan

Valistuneimpien olettamuksien mukaan yrityksen tulisi tuottaa 10-20 uutta sisältöartikkelia kuukaudessa päästäkseen hakutulosten kärkisijoille ja pysyäkseen siellä. Toimialasta riippuen vähempikin voi riittää, mutta on varsin selkeää, kuinka iso merkitys sisällöillä orgaaniselle näkyvyydelle oikein on. Eräälle asiakkaallemme tuotamme kuukausittain keskimäärin kahdeksan uutta sisältöartikkelia ja neljän vuoden aikana orgaaninen liikenne sivustolle on kasvanut n. 1500% ja yli 20 hakutermiä antaa tulokseksi ensimmäisen tai toisen sijan. On huomionarvoista, että kyseinen asiakas ei ole käyttänyt euroakaan maksettuun hakukonemarkkinointiin, vaan kaikki on sisältötyön ansiota.

Pitkäjänteinen yhteistyö tuo tuloksia ja säästöä

Ulkoistetun sisältömarkkinointikumppanin kanssa ensimmäiset pari kuukautta menevät tutustuessa ja yhteistä ääntä etsiessä. Varaudu siihen, että pyhität työviikostasi n. tunnin sisällöntuottajalle, joka haastattelee, kysyy tai tarkistuttaa tekstiään. Myöhemmin sisällöntuotanto vaatii vähemmän sinun aikaasi, sillä ammattitaitoinen sisällöntuottaja tuntee jo yrityksen sekä toimialan niin hyvin, että osaa tuottaa laadukasta sisältöä hyvinkin omatoimisesti. Parhaimmillaan sisältöyhteistyö vie aikaa tunnin kuukaudessa, eli käytännössä kuukausittaisen palaverin verran. Kuukausipalaverissa vilkaistaan kuluneen kuukauden tulokset ja suunnitellaan seuraavan kuukauden aihepiirit valmiiksi, jonka jälkeen sisällöntuottaja ottaa jälleen ohjat. Mikä parasta, budjetointi on helppoa ja tiedät tarkalleen, mitä tulet joka kuukausi saamaan.

Laadukas sisältötoimisto osaa myös avata tuloksia ymmärrettävään muotoon ja kertoa, mitkä asiat toimivat ja mitkä eivät, jolloin aikaa ja rahaa ei tuhlata turhiin toimenpiteisiin. Sisältöaukkojen tunnistaminen ja niiden täyttäminen on sisältötyön ytimessä. Tuloksien ja suositusten perusteella sisältötyötä on myös helppo skaalata ylös tai alaspäin, sillä sisältötoimisto on merkittävästi joustavampi kuin in-house-sisällöntuottaja.

Mitä sisällöntuotanto maksaa?

Blogitekstit ja tekniset artikkelit ovat yleisin sisältömarkkinoinnin muoto, sillä niissä yrityksen ydintoimintoja on helpoin tuoda esille niin lukijan kuin hakukoneenkin kannalta. Ajoittaiset whitepaperit tai oppaat puolestaan ovat erinomainen tapa hankkia liidejä. Myös vanhojen artikkeleiden päivittäminen on kustannustehokas menetelmä hakukoneita ajatellen.

Blogiteksti tai tekninen artikkeli: 400-600 sanaa, julkaisuvalmis kolmen työpäivän sisällä. Käytettävä kokonaisaika 7,5 h, hinta 490€

Whitepaper: 1500-2000 sanaa, julkaisuvalmis kahden viikon sisällä. Käytettävä kokonaisaika 20 h, hinta 1290€

Vanhojen artikkeleiden päivittäminen: n. 500 sanaa, 200 uutta sanaa, julkaisuvalmis kahden työpäivän sisällä. Käytettävä kokonaisaika 4 h, hinta 260€
On siis kyse ainoastaan tavoitteistasi ja budjetistasi, kuinka paljon olet valmis satsaamaan parempaan hakukonesijoitukseen ja orgaaniseen näkyvyyteen – lyhyesti sanottuna liikenteeseen sivuillesi. Viikoittainen artikkelisisältö kustantaisi siis 1960€ kuukaudessa, joka on merkittävästi vähemmän kuin in-house-sisällöntuottajan kulut. Enemmän on enemmän, mutta takaamme, että tulet näkemään positiivisia tuloksia myös viikoittaisella sisältötyöllä.

Sakari Kitunen

Sakari Kitunen

Sakari Kitunen on kokenut sisältöstrategiakonkari ja taitava sisällöntuottaja, joka voi myös kouluttaa yrityksenne henkilökuntaa tuottamaan laadukasta ja hakukoneoptimoitua sisältöä. sakke@varri.net

Jaa artikkeli