Kolme vinkkiä toimivaan sisältöön

kolme_vinkkiä

Sisällöntuottajan tulisi miettiä kolmea pointtia tuottaessaan sisältöä asiakkailleen:

Tekstin sujuvuus ja luovuus (miellyttävä lukea)

Kohderyhmälle tuotettu sisältö, joka opettaa tai viihdyttää (tarkoitus)

Hakukoneoptimointi (löydettävyys)

Käytännössä sisällöntuottajan tulisi tasapainoilla näiden seikkojen parissa ja löytää se täydellinen keskitie, jolla asiakas saa rahoilleen parhaan vastineen ja lukijat palaisivat yrityksen tekstien pariin suupielet kuolaa valuen.

Tässä blogikirjoituksessa keskitytään näihin kolmeen asiaan joilla nostat oman sisältösi täysin uusiin ulottuvuuksiin ja bloggaamisesta tulee ihan oikeasti kannattavaa.

Tutki tutki ja tutki.

Mitä lukijasi haluavat kuulla? Mitä ongelmia asiakkaillasi voi olla, jotka ratkaiset oman yrityksesi tarjoomalla?

Ensimmäinen ja samalla helpoin tapa on jutella myynnin kanssa. Mitä asiakkaat toivovat sinun heille kertovan, jotta sanahelinä konvertoituisi kassaan? Millaisten ongelmien kanssa asiakkaasi painivat ja miten ne voitaisiin ratkaista?

Älä tyydy pelkästään kertomaan oman yrityksesi tarjoomasta vaan auta heitä myös palveluportfoliosi ulkopuolelta, joka kuitenkin liittyy toimialaasi. Pihakiviä myyvä yritys voi hyvin kertoa kevätkasvien kitkemisestä, asiakkuudenhallintajärjestelmiä tarjoava yritys voi kertoa henkilöstön motivoinnista tai digitaalisia kirjoja myyvä yritys voi kertoa parhaat riippumattovinkit kesälle. Vain mielikuvituksesi on rajana.

Koska viimeksi googlasit asioita joita asiakkaasi käyttää palveluidesi yhteydessä?

Hydrauliöljyä traktoreihin myyvä yritys voi yllättyä kun googlaamalla omia tuotteitaan löytyy pelkästään maastopyörän joustohaarukan huolto-ohjeita. Ehkäpä voisit kertoa erilaisten öljyjen käytöstä myös maatalouden ulkopuolella? Google, Quora, Reddit ja muut suositut keskustelufoorumit ovat hyviä paikkoja aloittaa. Tai vielä parempi, laita jokin mediaseurantapalvelu seuraamaan mielenkiintoisimpia foorumeita, jolloin saat tiedon aina kun seurantakohteitasi mainitaan. Tutustu mm. näihin työkaluihin:

Semrush

https://www.semrush.com/

Google Keyword Planner

https://adwords.google.com/intl/fi_fi/home/tools/keyword-planner/

Google Trends

https://trends.google.fi/trends/?geo=FI

Seuraa kilpailijoitasi

Aloita hyvän sisällön metsästys parhailta kilpailijoiltasi. Mitä he tekevät hyvin? Mitä voisit oppia kilpailijoidesi tavasta tuottaa sisältöä? Onko kovimpien kilpailijoidesi sisällössä aukkoja?

Hyvä tapa vallata orgaanista näkyvyyttä kilpailijoilta relevanttien hakusanojen piirissä on analysoida, onko kilpailijan sisällöissä aukkoja ja aihepiirejä joita ei vielä ole käsitelty? Laadukkaalla sisällöllä voit napata hyvän hakukonesijoituksen kilpailijaltasi aihepiirirelevanttien artikkelien avulla.

Esim. lemmikkitarvikkeita myyvä yritys voisi kirjoittaa 2018 markkinoille tulleista lemmikkien punkkilääkkeistä, joista jo keskustelufoorumeilla puhutaan mutta joita kilpailijat eivät ole sisällössään maininneet.

Miten kilpailijoidesi sisällöt toimivat? Mikä artikkeli nousee korkeimmalle haettaessa tietyillä hakutermeillä?

Ota oppia, miksi kilpailijasi saavat artikkelit nousemaan tietylle sijoitukselle? Miten hakusanasuunnittelun avulla pääset samaan sijoitukseen tiettyjen hakusanojen piirissä. Vältä kuitenkin ylianalysointia, se johtaa pelkästään hakusanaähkyyn ja surkeaan sisältöön! Oikeilla työkaluilla saat erittäin hyviä ehdotuksia teksteihisi ja pääset analytiikan sijasta tekemään luovaa työtä artikkelin kirjoittamiseksi.

Semrush SEO content template

https://www.semrush.com/seo-content-template/

Ubersuggest (ilmainen)

Ilman kalliita työkalujakin pärjää, mutta työkalujen avulla pystyt kuitenkin nopeasti todentamaan artikkelillesi selkeän tarpeen orgaanisen hakukonesijoituksesi kasvattamisessa.

Tuota sisältö hakukoneille helpoksi, ihmisille hyväksi.

Lähes kaikissa ohjelmissa joissa tuotat tekstejä on sanalaskuri ja hakutoiminto. Käytä niitä. Sanalaskurilla pysyt kartalla, kuinka pitkä tekstisi on ja hakutoiminnolla voit tutkia montako kertaa olet syöttänyt kunkin halutun hakusanan. Muista, että tuotat sisältöä pääasiassa ihmisten luettavaksi mutta myös hakukoneiden indeksoitavaksi. Google tunnistaa hakusanaähkyn helposti ja huonosti kasattu sisältö voi jäädä pahimmassa tapauksessa jopa indeksoimatta jos olet yrittänyt liikaa kikkailla. Muista, että Google osaa myös tunnistaa plagioinnin jopa yliopistojen käyttämiä järjestelmiä tehokkaammin. Oikotietä onneen ei ole.

Yhteenveto

Sisällöntuotanto ei ole ydinfysiikkaa ja jokainen, jolla on tietokone ja näppäimistö voi tuottaa laadukasta tekstiä. Sisältömarkkinoinnin ulkoistuksessa tulee muistaa, että yrityksen sisällä on juuri se paras tieto ja osaaminen oman toimialan asioista. Jokaisen asiakkaan kohdalla blogitekstien, sisältöartikkeleiden, oppaiden ja whitepapereiden sisällöntuotanto perustuu huolelliseen haastatteluun tai saumattomaan yhteistyöhön asiakkaan kanssa.

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp