Paljonko sisältömarkkinointi maksaa?

Keskimääräiset sisältömarkkinointikampanjan kustannukset voivat vaihdella suuresti, riippuen kampanjan kohderyhmästä, toimialasta ja laajuudesta. Keskimääräisesti sisältömarkkinoinnin toteuttaminen ulkoisen toimijan tekemänä pyörii jossain 2 000 euron kuukausimaksuista aina yli 20 000 euron kuukausittaisiin kuluihin suuryrityksille. Oleellista ei kuitenkaan ole pelkästään kustannus, vaan ennen kaikkea potentiaalinen ROI, joka on mahdollinen jokaisessa kampanjassa.

Jos mietit sisältömarkkinointia pelkästään hintaa ja ROI:a vertailemalla muihin markkinointikeinoihin, on hyvin todennäköistä, ettet ole ensisijaisesti sijoittamassa markkinointibudjetistasi isoa summaa sisältömarkkinointiin. Sisältömarkkinoinnin ROI muodostuu ensisijaisesti suhteessa sen kokonaispotentiaaliin, joka yrityksellesi avautuu.

Várri on sisältömarkkinointitoimisto, jolla on yli 10 vuoden kokemus kampanjakustannusten arvioinnista ja asiakkaille tuotetusta ROI:sta. Oikean toimiston valinta (tai in-house sisältöjen tuottaminen) on yksi tärkeimmistä päätöksistä sisältömarkkinointikumppanin valinnassa, mutta kannattaa ottaa huomioon, että toimiston suuntaa-antavien kustannusten tulisi liittyä kokonaiskustannuksiin, jos perustaisit vastaavan osaston omaan yritykseesi.

Tässä artikkelissa pureudumme markkinahintoihin blogisuunnittelun, blogikirjoitusten, interaktiivisten sisältöjen, valokuvien, infografiikoiden ja muiden palvelujen osalta. Samalla tarkastelemme, miten kaikki tämä liittyy kampanjan kokonaismenestykseen ja siihen, miten ajatella ROI:n tuottamista sisältömarkkinointityössäsi.

Haluatko blogikirjoituksen vai tuloksia?

Monet asiakkaat tulevat luoksemme kysymään, paljonko veloitamme blogikirjoituksesta.

Yksinään tarkasteltuna, toimiston kustannukset voivat vaikuttaa kalliilta, mutta ero siinä, mitä me tarjoamme verrattuna keskimääräiseen freelancer-kirjoittajaan tai tekoälyn luomaan sisältöön. Blogikirjoituksesta ei kannata yhdenkään yrityksen maksaa euroakaan, vaan tuloksista.

Ero on merkittävä. Verkkosivuston sisältötyö on käytännössä peruskauraa jokaiselle markkinointitoimistolle ja sen voi tehdä suhteellisen helposti ja edullisesti. Mutta verkkosivustosi sijoittaminen ensimmäiseksi hakutuloksiin ei ole peruskauraa, ja se vaatii usean eri vaiheen jotka tukevat toisiaan, jotta voitaisiin luoda todella korkealaatuista sisältöä ja sen jälkeen markkinoida sitä saadaksesi haluamasi tulokset.

Yritykset, jotka tekevät sisältömarkkinointia osana pakettia, kuten ”Hei, teemme neljä kirjoitusta kuukaudessa hintaan 400 euroa per kirjoitus”, jättävät verkkosivustosi liikenteen näyttämään tältä:

Tällaiset ponnistelut päättyvätkin liian usein tuloksettomina, koska ne eivät ole harkittuja tai strategisia. Harkittu ja strateginen, tasaisesti suuntaviivoja seuraava sisältömarkkinointi, johon liittyy olennaisena osana kattava jakelustrategia toimii täysin toisella tavalla, ja tuo mitattavia tuloksia!

Blogisuunnittelun merkitys

Jos tuotat timanttisia blogikirjoituksia, mutta ne julkaistaan hankalasti luettavassa ja visuaalisesti epämiellyttävässä muodossa, tuloksesi voivat kärsiä jopa 50 prosenttia! Vuonna 2023 lukijat odottavat visuaalisesti houkuttelevia kokemuksia ja lukevat vain, jos tarjoat heille miellyttävän lukukokemuksen (ja sisällön).

Tästä syystä on järkevää sijoittaa räätälöityyn blogisuunnitteluun varhaisessa vaiheessa.

Jos ajattelet, että yksi julkaisu voi tuottaa yli 2 000 euroa kuukaudessa, ja jos tuotat kaksi kappaletta kyseistä blogitekstiä kuukaudessa, ja voit parantaa tuloksia 50 prosentilla paremmalla suunnittelulla, suunnittelun kustannus maksaa itsensä erittäin nopeasti takaisin.

Tässä ovat Várrin keskimääräiset hinnat blogisuunnittelulle vuonna 2023:

Kuinka paljon blogikirjoituksen tulisi maksaa?

Blogikirjoitus, joka tuottaa tuloksia, maksaa 600 – 2 500 euroa luoda.

Sanomme ”tuottaa tuloksia”, koska monet saattavat uskoa, että blogikirjoitukset ovat vain tekstiä, joka on kirjoitettu freelancerin toimesta tai mahdollisesti jopa tekoälyn generoimaa laatusisällön irvikuvaa.

Kuten yllä on esitetty, harvoin sisältö joka koostuu vain tekstistä, toimii hyvin, sillä käyttäjät haluavat yhä enemmän rikasta visuaalista sisältöä tekstin rinnalle.

Laadukkaan, tuloksia tuottavan blogitekstin syntytarina.

Haastattelu & Tiedonhankinta (Copywriter)

Blogitekstin tuottaminen alkaa yleensä asiakkaan (tai asiakkaan asiakkaan) haastattelulla. Várri haastattelee blogin aiheen ympäriltä riittävän määrän ihmisiä, jotta aiheesta saadaan tarpeeksi hyvä kuva laadukkaan tekstin synnyttämiseen.

Tiedonhankintavaiheessa on hyvä käyttää apuna kaikkea tietoa joka aiheen ympäriltä on saatavana. Akateemiset julkaisut, haastattelut, asiakkaiden haastattelut ja kyllä, myös tekoälyn tuottama sisältö.

Tekstin tuottaminen (Copywriter)

Toisessa vaiheessa Copywriter kirjoittaa blogitekstin sovitun mittaiseksi sisältöaihioksi. Sisältöaihiota voidaan tarvittaessa käydä vielä läpi asiakkaan kanssa, jotta ylimääräiset asiavirheet saadaan karsittua ja asiakkaan ääni kuuluu läpi riittävän suuresti.

Visualisointi (Graafikko)

Kun tekstisisältö alkaa olla valmis, ottaa graafikko sen työpöydälleen. Aiheesta riippumatta, saadaan tylsältäkin tuntuva aihe helppolukuiseksi ja sopivasti rytmitetyksi lisäämällä siihen sopivasti visuaalisia elementtejä, kuten kuvia, infografiikkaa, lyhyitä videoita, giffejä, jne. vain taivas on rajana.

Hakukoneoptimointi (SEO spesialisti)

Hakukoneoptimointia voidaan tehdä itse tekstisisältöön, mutta myös <title> -tägien, ja metatekstin merkitys, thumbnailkuvien ja linkkirakenteen lisäksi, vaikuttaa erittäin suuresti valmiin sisällön orgaaniseen näkyvyyteen hakukoneissa.

Yleensä optimoinnin lopuksi valmis sisältö joko ajastetaan julkaistavaksi, lyhennetään teaser-artikkeliksi uutiskirjeeseen ja sosiaaliseen mediaan, käännetään eri kielille, tai taitetaan muihin alustoihin sopivaksi.

Promootio (PPC spesialisti)

Lähes jokaisen blogipostauksen kohdalla suosittelemme asiakkaillemme myös sisällön promootiota. Miksi tuottaa hyvä ja hyödyllinen artikkeli tai blogisisältö jos sitä ei lopulta mainosteta? Promootiolla päästään usein viimein niihin lukemiin jolla ROI kääntyy selvästi voitolliseksi.

Paljonko infografiikan tuottaminen maksaa?

Infografiikka sopii erittäin hyvin erityisesti teknisen alan blogitekstien tueksi. Laadukas, selkeä ja brändin ulkoasun mukainen, tunnistettava infografiikka tuo tekniseen tekstiin hengähdystauon ja auttaa lukijaa jäsentämään kirjoitetun asian visuaalisesti. Infografiikalla tuettu teksti jää myös huomattavasti helpommin lukijan mieleen.

Infografiikka on visuaalinen esitystapa, joka yhdistää tietoa ja grafiikkaa lukijoita houkuttelevalla tavalla. Infografiikassa käytetään kuvia, symboleita, kaavioita, graafisia elementtejä ja värejä, jotta monimutkainen tieto voidaan esittää selkeällä ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Infografiikkaa käytetään usein tietojen visualisointiin, tilastojen esittämiseen ja monimutkaisten asioiden selittämiseen lyhyesti ja tehokkaasti.

Infografiikan käyttäminen on hyödyllistä useista syistä:

  1. Infografiikka auttaa esittämään tietoa selkeällä ja houkuttelevalla tavalla. Visuaaliset elementit tekevät monimutkaisista asioista helposti hahmotettavia.
  2. Infografiikka voi tiivistää suuren määrän tietoa lyhyeen ja vaikuttavaan muotoon, mikä tekee siitä tehokkaan välineen viestinnässä.
  3. Sitouttavuus: Ihmiset ovat usein taipuvaisia kiinnostumaan ja sitoutumaan visuaalisesti houkutteleviin sisältöihin, kuten infografiikkaan.
  4. Visuaalisesti esitetty tieto on usein helpompi muistaa kuin pelkkä teksti.
  5. Infografiikkaa voidaan käyttää eri tarkoituksiin, kuten markkinointiin, opetukseen, tiedon jakamiseen ja paljon muuhun.
  6. Hyvin suunnitellut infografiikat voivat vahvistaa brändiä ja erottaa sen kilpailijoistaan.

Infografiikka on siis tehokas tapa välittää tietoa, joka on sekä visuaalisesti houkuttelevaa että informatiivista. Se on erityisen hyödyllinen silloin, kun halutaan tehdä monimutkaisista asioista ymmärrettäviä ja mielenkiintoisia.

Hyvä suunnittelija tuottaa infografiikkaa nopeastikin ja infografiikan hinta riippuu paljon saatavilla olevan materiaalin määrästä. Jos infografiikka tehdään ns ”tyhjästä”, eli olemassaolevaa dataa ei ole ollenkaan ja tiedonhaku, koonti ja grafiikka joudutaan tekemään tyhjästä, on oletettavasti infografiikankin hinta kalliimpi.

Infografiikan hintaesimerkit:

  • A4 kokoinen infografiikka valmiista datasta, valmiilla graafisilla elementeillä 400€-1000€
  • A4 kokoinen infografiikka valmiista datasta 800€-1500€
  • A4 kokoinen infografiikka ”tyhjästä” 1200€-3000€

Paljonko videotuotanto maksaa?

Videot tuovat sisältösi esiin täysin uudella tavalla ja voit käyttää niitä laajassa valikoimassa somealustoja, messuosastojen esittelyitä, mainoksissa, verkkosivuillasi jne.. Korkealaatuisten videoiden tekemiseen ei kuitenkaan yleensä ole oikotietä ja videotuotantoja suunnitellessa on hyvä ottaa huomioon videoiden tuottamisen keskimääräinen hinta. Nyrkkisääntönä videoihin voidaan pitää 2000€-4000€ videominuuttia kohden. Hinta riippuu suuresti siitä onko tarvetta käyttää näyttelijöitä, voidaanko joitain asioita esittää liikkuvalla infofgrafiikalla, tarvitaanko ilmakuvaa, jne.

Videotuotannoissa on erittäin tärkeää ottaa huomioon idean tai ajatuksen toistettavuus ja monikäyttöisyys. 4000€ minuutin mittaisesta valmiista videosta voidaan leikata myöhempää käyttöä varten lukuisia lyhyempiä pätkiä erilaisiin käyttötarkoituksiin. Ja tällöin hinta ei ole enää 4000€ minuutti, vaan se voi olla jopa kymmenesosa alkuperäisestä hinnasta. Esimerkkinä videosarja jota toistetaan erilaisilla aiheilla. Toisto ei vaadi niin suurta työtuntimäärää kuin joka kerran erikseen suunnitellut elementit.

Ville Husa

Ville Husa

Jaa artikkeli