B2B -markkinoijan työkalupakki: Luottamus

Luottamus

Ehkä tärkein asia mitä B2B -markkinoija voi tehdä on luottamuksen rakentaminen omalla sisällöllään. Yrityksen on annettava kuva asiakkaalleen, että heihin voi luottaa. Olipa sitten kyse digitaalisia tuotteita myyvästä teknologiajätistä tai puuhaketta kaukolämpökäyttöön tarjoavasta mies ja kuorma-auto tyyppisestä ratkaisusta. Jos asiakkaasi ei voi luottaa että tarjoamasi tuote tai palvelu ei ole odotusarvon mukaista tai että et käytä hänen sinulle antamiasi tietoja oikein, liiketoimintasi on suuressa vaarassa kuolla luottamuspulan vuoksi. Luottamuksen systemaattinen rakentaminen tulisi olla erityisesti B2B -yritysten viestinnän prioriteeteissa kaikkein korkeimmalla.

Verkkosisällöistä puhuttaessa luottamusta nakertaa helposti seuraavat seikat:

  • Huonosti kirjoitettu tai käyttökelvoton sisältö
  • Vanhentuneet tai huonosti toimivat verkkosivut
  • Huonosti suunnitellut tai tuputtavat “CTA” -sähellykset
  • Yhteystietojen tai preferoidun kontaktointitavan puute

Luottamus on yksi tärkein yrityksen voimavara kun yritystä halutaan pyörittää tehokkaasti ja kasvattaa hallitusti. Luottamusta voi ja tulee hallita kohdeyleisöön vetoavilla hyvin kirjoitetuilla ja relevanteilla, heitä hyödyttävillä sisällöillä. Taidokkaasti viestinnän ja markkinoinnin avulla rakennettu luottamus kantaa asiakassuhteen jokaisessa vaiheessa pidemmälle.

  • Myyjien kontaktoinnit
  • Inbound -kontaktien määrä
  • Viestinnän uskottavuus ja tehokkuus kohdeyleisössä
  • Kilpailutilanteessa voittaa aina luotettavampi kumppani

Jos haluat kehittää yrityksesi luottamusta kohdeyleisössä, tarjoa heille aitoa ja hyödyllistä sisältöä joka vetoaa kohdeyleisösi ongelmakohtiin. Ratkaise ongelmia, tuo lisäarvoa, viihdytä, laita yleisösi miettimään.

Kun luottamus on saavutettu halutulle tasolle, pidä huoli ettet menetä ansaittua luottamusta. Viestintä ei ole projekti.

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp