Verkkosisällöistä puhuttaessa luottamusta nakertaa helposti seuraavat seikat:
Ehkä tärkein asia mitä B2B -markkinoija voi tehdä on luottamuksen rakentaminen omalla sisällöllään. Yrityksen on annettava asiakkaalleen luotettava ja asiantunteva kuva, oli kyse sitten digitaalisia tuotteita myyvästä teknologiajätistä tai puuhaketta kaukolämpökäyttöön tarjoavasta mies ja kuorma-auto tyyppisestä ratkaisusta. Jos asiakkaasi ei voi luottaa siihen että tarjoamasi tuotteen tai palvelun laatu on odotusten mukaista, tai että et käytä hänen sinulle antamiasi tietoja oikein, liiketoimintasi on suuressa vaarassa kuolla luottamuspulan vuoksi. Luottamuksen systemaattinen rakentaminen tulisi olla erityisesti B2B -yritysten viestinnän prioriteeteissa kaikkein korkeimmalla.
Huonosti kirjoitettu tai käyttökelvoton sisältö
Asiakkaat tarvitsevat sisältöä saadakseen lisää tietoa tuotteesta tai palvelusta ja sen tarjoajasta. Jos sisältö on huonosti kirjoitettu, epälooginen rakenteeltaan tai täynnä vanhaa tai käyttökelvotonta tietoa, asiakas saa sen kuvan, että markkinoija ei ole tutustunut aiheeseen, saati sitten kiinnostunut. Jos haluat kirjoittaa parempaa sisältötekstiä, käy lukemassa meidän kolme vinkkiä toimivaan sisältöön.
Vanhentuneet tai huonosti toimivat verkkosivut
Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin verkkosivut, joilla navigointi on hämmentävääi, ja joilla mikään ei toimi. Rikkinäiset linkit, liian räikeä tai mitäänsanomaton ilme ja huono navigoitavuus karkoittavat kärsivällisetkin asiakkaat.
Huonosti suunnitellut tai tuputtavat “CTA” -sähellykset
CTA:n on toki tarkoitus kiinnittää asiakkaan huomio ja erottua verkkosivuilta, mutta liika on liikaa. Jos asiakas ei voi liikkua sivulta toiselle ilman että koko sivun kokoinen pop-up hyppää joka välissä silmille, ei hän todennäköisesti viihdy sivuilla pitkään.
Yhteystietojen tai preferoidun kontaktointitavan puute
Yhteystietoja ei pitäisi joutua etsimään. Niiden tulee löytyä valikosta yhdellä silmäyksellä, ja asiakkaan navigointia voi helpottaa myös laittamalla CTA:t esimerkiksi tuotekuvauksien tai palvelusta kertovien artikkelien perään. Älä myöskään tuhlaa asiakkaan aikaa, vaan kerro selkeästi, mitä kautta yritykseesi kannattaa ottaa yhteyttä ja kuinka pian asiakas voi odottaa saavansa vastauksen.
Kirjoita sisältöä jolla on asiakkaalle merkitystä
Luottamus on yksi tärkeimmistä voimavaroista, kun yritystä halutaan pyörittää tehokkaasti ja kasvattaa hallitusti. Luottamusta voi ja tulee hallita kohdeyleisöön vetoavilla hyvin kirjoitetuilla ja relevanteilla, sekä heitä hyödyttävillä sisällöillä. Taidokkaasti viestinnän ja markkinoinnin avulla rakennettu luottamus kantaa asiakassuhteen jokaisessa vaiheessa pidemmälle.
Kirjoita ajankohtaista ja faktoihin perustuvaa sisältöä. Tarjoa yleisölle jotain mistä he hyötyvät ja mistä he voivat oppia jotain uutta. Tee taustatyötä, haastattele ammattilaisia ja tutki myös kilpailijoiden sivuja ja sisältöä.
Kilpailutilanteessa voittaa aina luotettavampi kumppani
Jos siis haluat kehittää yrityksesi luottamusta kohdeyleisössä, tarjoa heille aitoa ja hyödyllistä sisältöä joka vetoaa kohdeyleisösi ongelmakohtiin. Ratkaise ongelmia, tuo lisäarvoa, viihdytä, laita yleisösi miettimään.
Kun luottamus on saavutettu halutulle tasolle, pidä huoli ettet menetä ansaittua luottamusta. Viestintä ei ole projekti.
Jos haluat tehostaa omaa markkinointiasi, kannattaa käydä lukemassa meidän juttu markkinoinnin työkaluista.