Kasvata alkupään prospektimäärää ulkoisilla linkeillä

Löytyykö sosiaalisen median takataskustasi suuri seuraajakunta potentiaalisia asiakkaita mutta et tiedä miten saisit markkinoitua tuotteitasi tai palveluitasi juuri heille, jotka eniten klikkaavat jakamiasi linkkejä? Jaatko paljon linkkejä ulkoisille sivustoille, joihin omat retarget-pikselisi eivät pääse kiinni? Uudelleenkohdistamalla Google- ja Facebook-mainontaa verkkosivukävijöillesi on erittäin kustannustehokas tapa saada CPC-konversioaste kasvuun ja karsimaan markkinointikustannuksia kasvattavaa ei-potentiaalisten kävijöiden klikkejä.

Olet varmasti kuullut, kuinka yritykset käyttävät uudelleenkohdistusta tuomaan verkkosivukävijöitä takaisin vieraillulle sivulle? Facebookin ja Googlen markkinointipalveluista voit asentaa verkkosivuillesi pikselin, joka seuraa kävijöitä ja mainostamalla sosiaalisessa mediassa ja Googlen mainospaikoilla voit tarjota heille mahdollisuuden palata takaisin verkkosivuille, koska heidät tunnistetaan evästeiden perusteella. Paras tapa kasvattaa konversiota on tuoda samat kävijät, jotka ovat jo aikaisemmin käyneet tutustumassa tarjoamiisi sisältöihin takaisin oman sisältösi pariin.

Paras asia uudelleenkohdistamisessa on, että kovalla työllä ansaitsemasi rahat jotka käytät markkinointiin tulee käytettyä entistä tehokkaammin ja kohdistetummin, koska mainoksia näkevä yleisö on tällöin pienempi ja lämpimämpi. Vain käyttäjät, jotka jo ovat aikaisemmin tutustuneet brändiisi näkevät kyseiset mainokset.

Palaava asiakas tuo suurimman osan konversiosta.

Monen asiakkaamme kohdalla nähdään analytiikasta, että konversioaste lähtee nousemaan vasta useamman verkkosivuvierailun jälkeen. Harvoin ostamme verkkokaupastakaan mitään jo ensimmäisellä vierailukerralla. Käymme ehkä vertailemassa hintoja, ikkunashoppailemassa tai muuten vain haaveilemassa. Todellinen konversio tapahtuu usein vasta kolmannella tai viidennellä vierailukerralla, siksi juuri palaavat kävijät ovat yrityksellesi kaikkein tärkeimpiä. B2B-maailmassa konversiopiste tapahtuu vieläkin myöhemmin. Kävijät selaavat ehkä blogiasi tai käyvät katsomassa tarjoamiasi palveluita, mutta ostotapahtuma, yhteystietojen jättäminen tai muu konversio tapahtuu vasta kun he tietävät yrityksestäsi tarpeeksi – ja se taas vie aikaa useamman verkkosivuvierailun verran.

Miksi juuri palaavat kävijät konvertoituvat paremmin?

  • He tuntevat yrityksesi tai brändisi entuudestaan.
  • He ovat tutustuneet tarjoamiisi sisältöihin syvemmin.
  • He palasivat, koska samaistuvat yritykseesi tai brändiisi.

Olet läpäissyt luottamusmuurin ja palaavat kävijät ovat huomattavasti valmiimpia tekemään tilauksen, antamaan yhteystietonsa tai avaamaan livechatin kanssasi.

Miksi he eivät konvertoituneet ensimmäisellä vierailukerralla?

  • Kävijä oli kiireinen juuri silloin.
  • Kävijä ei nähnyt tarpeeksi insentiiviä antaa yhteystietojaan.
  • Kävijä tutustui juuri brändiisi ja luottamusmuuri oli vielä pystyssä.
  • Kävijä luki vain jotain tarjoamaasi sisältöä eikä tutustunut yritykseesi syvemmin.

Oletko käynyt verkostoitumistapahtumassa, jossa jaetaan suuret määrät käyntikortteja? Oletko innoissasi, jos ihminen joka on vaihtanut kanssasi alle 20 sanaa kysyy käyntikorttiasi? Niinpä.

Niin f2f- kuin online-kokemuksessa on tärkeää tehdä vaikutus ja tarjota tulevalle avainasiakkaallesi luottamussuhde ennen kuin annat innoissasi käyntikorttisi ja jäät odottamaan tulevan yhteistyön alkamista.

Linkkien uudelleenkohdistus: uusien liidien ajaminen myyntisuppiloon.

Uusien työkalujen myötä yritysten on mahdollista uudelleenkohdentaa markkinointiaan prospekteille jotka eivät koskaan ole käyneet verkkosivuillasi.

Linkkiin asennetaan työkalun avulla pikselikoodi, jolla voit kohdistaa markkinointiasi heille, jotka ovat klikanneet jakamaasi linkkiä, vaikkei linkki johtaisikaan omille sivuillesi. Työkalu ajaa klikkaajan nopeasti oman pikselisi kautta jakamaasi sisältöön ja täten uudelleenmarkkinointilistasi saa uuden vastaanottajan. Kuulostaa hankalalta, mutta sitä se ei ole. Kuulostaa myös hiukan laittomalta, sitäkään se ei silti ole. Kunhan jaat hyvää sisältöä, vaikkei se olisikaan itse tuottamaasi, seuraajasi ovat tyytyväisiä ja markkinointisi saa uusia liidejä suppilon alkupäähän.

Miksi käyttäisin linkkien uudelleenkohdistusta?

Linkkien uudelleenkohdistusta voi suositella erityisesti yrityksille, jotka käyttävät:

Uudelleenkohdistuskampanjoita verkkosivukävijöille.

Ulkoista sisältöä asiantuntijabrändin rakennuksessa.

Omaa blogia, josta löytää lisää mielenkiintoista sisältöä.

Omia verkkosivuja liidintuotannossa.

Linkkien uudelleenkohdistuskampanjoita emme suosittele varauksetta yrityksille, jotka:

Eivät tiedä digitaalisen asiakaspolun merkitystä tai ole suunnitelleet sitä.

Eivät tuota omaa sisältöä omille verkkosivuille tai blogiin.

Eivät ole aikaisemmin käyttäneet Googlen tai Facebookin kohdistustyökaluja.

Mitä linkkien uudelleenkohdistuksella voidaan saavuttaa?

Linkkien uudelleenkohdistuksella voit kasvattaa omaa markkinointipikselilistaasi hurjan nopeasti. Oma sisällöntuotanto ei saa missään vaiheessa unohtua, sillä oma sisältö on lopulta se, joka ajaa asiakkaat konvertoitumaan verkkosivuillasi. Linkkipikseleitä tulee käyttää varovasti ja suunnitelmallisesti, mutta se on huipputehokas tapa tuottaa lisää liidejä suppilon alkupäähän.

Esimerkki:

Paikallinen ohjelmapalveluita tuottava yritys pääsee paikallisen lehden listaukseen, jossa listataan alueen parhaat kesätekemiset. Normaalissa tilanteessa yritys tietysti nostaisi uutisartikkelia esille omien seuraajiensa joukossa ja potentiaaliset asiakkaat kävisivät lukemassa artikkelin. Eivätkö juuri nämä kävijät, jotka käyvät lukemassa artikkelin, olisi juuri oikeaa kohderyhmää juuri sinun yrityksellesi?

Pikselilinkin avulla saat siis kohdistettua maksettua Google- ja Facebook-markkinointia juuri näille asiakkaille ja houkuttelemaan heitä tutustumaan omaan sisältösi omilla verkkosivuillasi. Eli ajamaan näitä kävijöitä ostosuppilosi alkupäähän.

Várri toteuttaa digitaalisen asiakaspolun ja uudelleenmarkkinoinnin suunnitelmia B2B- ja B2C-yrityksille juuri heidän yksilöllisten tarpeidensa mukaisesti. Ota yhteyttä!

Ville Husa

Ville Husa

Jaa artikkeli