Facebook-mainosten optimointi

Facebook on kuin pohjaton toivomuskaivo, jonne voi syytää valuuttaa loputtomasti onnistumisten toivossa. Itse korporaatiota tämä tuskin haittaa, mutta asiakkaitasi ja sinua luultavasti huomattavasti enemmän. Kuinka voit siis saada kampanjallesi parhaan mahdollisen hyödyn kuluttamatta liikaa rahaa Facebook-mainontaan? Ruuvataan foliohattua syvemmälle päähän ja sukelletaan sinne toivomuskaivoon pää edellä.

1. Määritä kampanjan mainosjoukot

Määritä aluksi muutama mainosjoukko riittävän tarkasti. Facebook on tehnyt kivan näköiset mittarit kertomaan, onko rajaus liian tiukka vai liian löyhä. Yritä pysyä vihreällä alueella ja tee mainosjoukoista itsellesi kyllin selkeitä, esimerkiksi iän tai asuinpaikan mukaan. Tee näin 3–5 eri kohderyhmää, jotta pääset paremmin jyvälle, kuka on otollisinta asiakaskuntaasi. Nämä ovat siis kampanjan mainosjoukkoja.

2. Vertaa mainosjoukkojen kokoa keskenään

Jos yksi kohderyhmä muodostaa ⅗ kokonaismassasta, kannattaa myös mainosjoukon budjetin olla ⅗ kokonaisbudjetista, jotta et vääristäisi markkinoinnin tuloksia. Jaa markkinointibudjettisi kohderyhmien välille ja etene seuraavaan vaiheeseen.

3. Kytke kampanjabudjetin optimointi päälle

Ads Managerissa on nykyisin kätevä nappi, josta saat kytkettyä optimoinnin päälle yhdellä klikkauksella. Näin saat enemmän liikkumavaraa budjetin käytölle ja tarjouskilpailuihin. Jos päiväbudjettisi on enintään 50 €/mainosjoukko, viikkobudjettisi on luonnollisesti 350 €. Optimointityökalu ottaa ohjat käsiinsä ja jakaa budjetin nyt myös mainosjoukkojen välillä: jos toinen mainosjoukko käyttää vain 25 % kokonaisbudjetista ja toinen mainosjoukko on käyttänyt budjettinsa loppuun jo kahdessa päivässä, optimointi ohjaa kokonaisbudjettia heikommasta joukosta vahvempaan. Nerokasta. Aiemmin tämä on ollut tuttua mainosjoukolle näytettävien mainosten kohdalla, mutta nyt huomannet eron entiseen? 

4. Määritä budjetit ja aikataulu

Kun optimointi on päällä, valitse seuraavaksi joko kampanja-aika tai jatkuva mainostus. Nämä ovat aika itsestään selviä asioita, joten ei pilkota niitä enempää. Suosittelemme kuitenkin testaamaan esimerkiksi viikon tai kahden kampanja-ajalla, jotta saat selkeän alun ja lopun testillesi.

Seuraavaksi voit lisätä kullekin mainosryhmälle budjetin ylärajat. Määritä tarjouksille alin ja ylin summa, jotta optimointi saa raamit, minkä sisällä kikkailla. Tarjousmenettelyn periaate on optimoinnin ollessa päällä automaattisesti edullisin tarjous, sillä optimointi pyrkii saavuttamaan eniten vastinetta rahalle, ns. bang for the buck. Kuulostaa hyvältä! Testimielessä ja lyhyessä kampanjassa voi olla kuitenkin viisainta jättää rajat määrittelemättä, jolloin näet vielä selkeämmin, mikä kohderyhmä on kuumin ja minkälaiset konversiot sekä kustannukset per konversio optimointi saa aikaan. Myöhemmin, kun tunnet kohderyhmäsi paremmin, voit asettaa rajat vastaamaan budjettiasi tarkemmin.

5. Testaa useampia mainosmalleja

Kirjoitimme aiemmin A/B-testauksesta, joten tämän pitäisi olla tuttua. Käyttämällä kahta tai useampaa mainosta samalle kohderyhmälle, Facebook alkaa parin vuorokauden kuluttua näyttää enemmän hyvän konversion saaneita mainoksia ja vähemmän huonosti aktivoivia mainoksia. Automaatio siis oppii, hienoa! Näin saat tarjottua asiakkaillesi houkuttelevinta sisältöä kustannustehokkaimpaan hintaan. Tämä ominaisuus on ollut olemassa jo aiemmin, mutta nyt siitä saadaan vielä enemmän tehoja irti.

Niin siis miten meni?

Optimointi on hyvä ajatus siinä tapauksessa, kun haluat selvittää sekä parhaat mainostyypit että otollisimmat kohderyhmät. Joudut tekemään vähemmän manuaalista työtä kun annat työkalulle vapaat kädet ja määrität vain pelikentän, missä optimointibotti mellastaa. Facebook siis kohdistaa budjettiasi juuri sinne, missä se tuottaa parhaiten. Aiemmin pystyit optimoimaan parhaiten tuottavan mainoksen kullekin mainosjoukolle, mutta nyt optimointi vertaa myös mainosjoukkoja keskenään ja kohdentaa kokonaisbudjettia sekä parhaaseen kohderyhmään että heille parhaaseen mainokseen. Kuten sanottua, bang for the buck.

Ville Husa

Ville Husa

Jaa artikkeli